Dynam-Reg Colloquium & emeritaatsviering prof. Ludo Struyven

30/05/2024
Both

De arbeidsmarkt is inherent dynamisch. Elke dag komen er ruim 600 banen bij in ons land, terwijl er ruim 500 verdwijnen. Meer dynamiek leidt tot meer positieveranderingen en meer kansen tot aanwerving van specifieke groepen, aangedreven door de ongeziene structurele arbeidskrapte. Maar het kan ook leiden tot snel wisselende en weinig kwaliteitsvolle loopbanen, met een onzeker perspectief. Centraal op de affiche staan de resultaten van vernieuwend onderzoek over de dynamiek van de creatie en vernietiging van banen, en van transities en loopbanen van werkenden en niet-werkenden op de arbeidsmarkt.

Het tweede Dynam-Reg Colloquium vindt plaats op 12 september vanaf 13u, en gaat door in het Provinciehuis in Leuven.
Aansluitend, vanaf 16u, volgt de emeritaatsviering van prof. Ludo Struyven.
Naar aanleiding hiervan verschijnt een speciaal nummer van het Belgisch Tijdschrift voor Sociale Zekerheid (BTSZ) over de dynamiek van de arbeidsmarkt.

Het colloquium wordt georganiseerd door Dynam-Reg en de Viona-Leerstoel Loopbaantransities en Arbeidsmarktdynamiek. Dynam-Reg staat voor een samenwerking met de RSZ (Rijksdienst voor Sociale Zekerheid), de drie gefedereerde entiteiten (BISA, IWEPS, Departement WSE) en HIVA-KU-Leuven.

Meer info over het programma en de inschrijvingslink kan je hier vinden.